Online - LÆR AT TACKLE angst og depression

AA

Komiteen for Sundhedsoplysning har udviklet en e-læringsudgave af kurset LÆR AT TACKLE angst og depression. Onlinekurset skal sikre, at borgere, som er forhindret i at deltage på gruppeforløb, der kræver fysisk fremmøde, stadig kan få tilbudt kurset.

Online

 

Angst og depression er ofte årsag til forringet livskvalitet og svigtende arbejdsevne. Desuden er angst den sygdom, som sender flest på førtidspension. Mange finder det svært at deltage i et fysisk kursus, fx på grund af sygdom, forpligtelser overfor familie eller job eller fordi det føles utrygt at komme ud blandt andre. Derfor har Komiteen for Sundhedsoplysning udviklet en onlineversion af det evidensbaserede kursus LÆR AT TACKLE angst og depression. Onlinekurset kan følges fra hjemmet og fx på tidspunkter, der ligger udenfor ens arbejdstid.

En evaluering fra Sundhedsstyrelsen har vist, at det fysiske kursus har statistisk signifikant positiv effekt på deltagernes:

  • symptomer på angst og depression
  • tro på egne evner til at kunne håndtere og kontrollere symptomer på angst og depression
  • tro på at kunne opnå følelsesmæssig og praktisk støtte hos omgivelserne. 

Kurset, der kræver fysisk fremmøde, har været udbredt til mere end 40 kommuner siden 2012. 

Det nye onlinetilbud er udviklet og testet i samarbejde med en række danske kommuner. og udbydes nu nationalt. 

Hent kursistfolder HER

LÆR AT TACKLE - online er støttet af Trygfonden. 

LÆR AT TACKLE angst og depression - online kan udbydes af kommuner, regioner,  patientforeninger og andre organisationer. Ønsker din organisation at udbyde kurset, bedes du kontakte Komiteen for Sundhedsoplysning.

Kontakt 

Chefkonsulent Nicolaj Holm Faber
Mail nhf@sundkom.dk
Tel. 2267 1012 / 3547 5741